Skip to content
Over Albert
Hoi, ik ben Albert en werk als zelfstandig buurtondernemer. Tijdens mijn opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werkte ik als hovenier en heb ik  verschillende openbare plekken als ook particuliere tuinen mee onderhouden en of aangelegd. Terwijl ik dit werk als hovenier deed, merkte ik als beginnend sociaal, cultureel werker dat niet iedereen uit een buurt altijd binding heeft met de eigen omgeving. Terwijl juist buiten op straat het eerste contact ontstaat en die straat zoveel invloed heeft op het leefklimaat van de buurtbewoner. Daarnaast ontdekte ik ook de kracht van in het groen zijn, het zelf verbouwen van groenten, het planten van een struik of boom en hoeveel leuker, gezelliger en leerzamer het is om dit dan samen met je buurt te gaan doen. 
 
Na het afronden van mijn opleiding ben ik als zelfstandig buurtondernemer aan de slag gegaan in Den Bosch om buurtbewoners en buurtgroen weer te verbinden met elkaar. De Graafse Akker is dan ook mijn eerste buurtonderneming, waar ik samen met Geertje Jansen en Sophie Gruijters vanuit buurtgroen organisatie Transfarmers het initiatief heb genomen om 1,1 hectare grond in te zetten als een openluchtbuurthuis. Waarbij de buurt sinds 2022 na 10 jaar buurtontwikkelen en ondernemerschap met een succesvolle buurtcrowdfunding de grond in eigenaarschap heeft en ik hier nog altijd samen met de buurt deze buurtonderneming mag ondersteunen en mee-organiseren.     
 
Door de jaren heen ben ik zowel op De Graafse Akker als op andere locaties met buurtbewoners op zoek gegaan naar wat aansluit bij de buurt, welke uitdaging er zijn en ondersteun ik de buurt bij het ‘buurt-ondernemen’. Om elkaar als buurtbewoner tegen te komen en met elkaar de buurt te maken. Hiermee ontstonden er broedplekken voor talent uit de wijk, werd er concreet invulling gegeven aan vergroening, verduurzaming en is er meer sociale binding van de buurten.
Wil je graag meer verbinding, vergroening, duurzaamheid en samenwerking in de buurt? Door middel van het opzetten van een activiteit? Of misschien zelfs wel een buurtonderneming? En hierbij zorgen voor een aanpak die van de buurt zelf is en daarmee ook gedragen wordt door de buurt en omgeving? 
 
Met mijn ervaring in het ontwikkelen, verzorgen van financiering, uitvoering, coördinatie en organisatie van projecten in het groene, sociale en culturele werkveld ben ik altijd enthousiast als het gaat om nieuwe plannen, projecten of ideeën. Neem dan ook contact met mij op om samen de mogelijkheden van uw project te bekijken.
accordion (2)
Over Albert

Hulp nodig bij de uitvoering van een plan, initiatief of buurtonderneming? Het organiseren van een buurt brainstorm, of wil je graag een buurttuin aanleggen? Laat mij iets weten en dan spreek ik je snel! Klik hier voor het contactformulier.