De Graafse Akker

De Graafse Akker

In opdracht van Stichting Transfarmers hebben we in 2013 “De Graafse Akker” opgericht. Dit is een buurtakker midden in de Graafsewijk in ’s-Hertogenbosch. Buurtbewoners kunnen hier hun eigen groentes verbouwen. Voor de stichting beschikking kreeg over het terrein, lag het vijftien jaar braak. Ik heb hiervoor een projectplan ontwikkeld, fondsen geworven, vrijwilligers en buurtbewoners aangetrokken en begeleid bij het werken op de akker. Ik ben op zoek gegaan naar hoe we de wijkredzaamheid kunnen vergroten en buurtbewoners in hun kracht kunnen zetten om zelf iets te organiseren in hun leefomgeving. De buurt stimuleren om van onderaf zelfstandig de wijk door te ontwikkelen.

Jan Wijers Makker van de Graafse Akker

Albert was de eerste die mij hier wegwijs maakte. Hij leerde mij een aantal basisprincipes van de alternatieve landbouw kennen. Wat ik vooral van Albert heb geleerd is dat ik naast de grote vrijheid die ik kreeg het ook leerzaam was met anderen samen te werken.”

De Graafse Akker
accordion (3)

Hulp nodig bij de uitvoering van een sociaal plan, het bespreken van een nieuw idee, het organiseren van een brainstorm, of wil je graag een buurtmoestuin aanleggen? Laat mij iets weten en dan spreek ik je snel!